Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

Οι σημερινοί συνταξιούχοι ήταν εργαζόμενοι στην πρώτη δεκαετία μετά την μεταπολίτευση। Τώρα γεύονται τους καρπούς από τον μόχθο τους, από την ευδόκιμη υπηρεσία των πολιτικών μας όλα αυτά τα χρόνια, με μειώσεις κυρίων, επικουρικών συντάξεων και κούρεμα-λόγω
PSI και χρεωκοπίας - όποιων κρατικών ομολόγων είχαν αγοράσει με τις οικονομίες τους.
Τα παιδιά τους-τώρα ηλκίας 30-50 ετών-γεύονται επίσης τα αποτελέσματα από την εθνοσωτήρια δράση των πολιτικών μας με ανεργία, λουκέτα στα καταστήματά τους, μειώσεις μισθών, υπερφορολόγηση- άμεση και έμμεση- και απώλεια μικρών ή μεγάλων περιουσιών λόγω χρηματιστηρίου το 1989-90 (χάρη στις διαβεβαιώσεις των τότε κυβερνώντων ότι όλα θα πάνε καλά).
Τα παιδιά των παιδιών τους-εγγόνια,πολίτες ηλικίας 18-30 ετών τώρα- γεύονται και αυτά το ... πικρό ποτήρι της επιτυχούς (!) διακυβέρνησης και οργάνωσης(!!) της χώρας με το αβέβαιο παρόν και μέλλον, την ανεργία (οι μισοί και παραπάνω αυτής της πληθυσμιακής ομάδας) και την πολύ πιθανή μετανάστευση.
Συχαρητήρια λοιπόν! Τέτοια επιτυχία των πολιτικών μας, που κατόρθωσαν να μακελέψουν τη ζωή και τα όνειρα τριών γενεών Ελλήνων, είναι πράγματι εντυπωσιακή.
Και δυστυχώς ακολουθεί και τέταρτη γενεά (παιδιά κάτω των 18 ετών ),που βάσει των σημερινών δεδομένων δεν μπορούν να ελπίζουν βάσιμα σ'ένα καλύτερο μέλλον(το θαύμα, "ο από μηχανής Θεός", είναι μια ελπίδα).
Φτάνει λοιπόν! Όχι άλλη σωτηρία, όχι άλλη τέτοια πρόοδο.
Μας κατα...σώσατε।